Wat zijn de voordelen van een projectiescherm?

Wat verstaat men onder een beamer?


Beamer is een nieuwe benaming voor het woord projectiescherm. Een beamer is een hulpmiddel en zorgt ervoor dat u beeld krijgt via uw laptop, pc of andere media. Een beamer wordt vaak gebruikt voor het geven van presentaties middels bijvoorbeeld powerpoint. Ook worden beamers vaak toegepast op scholen, waarbij een interactief bord wordt gecreëerd. Beamers zijn in diverse gradaties te verkrijgen. Hierbij zijn er verschillen in resoluties, licht/contrastwaarden en projectietechnieken.

Een projectiescherm en een beamer


Projectieschermen worden vaak ingezet in combinatie met een beamer. Dit is een scherm waarop door middel van een beamer, beeld wordt geprojecteerd. Projectieschermen zijn in diverse afmetingen verkrijgbaar. Daarnaast zijn er handmatige projectieschermen, elektronische projectieschermen en interactieve projectieschermen verkrijgbaar. Voor het afspelen van stereobeelden met gepolariseerd licht worden metallische schermen ingezet. Een wit kleed of witte muur is onbruikbaar voor projectie.

Aandachtspunten projectiescherm


De techniek van een goed scherm zit verborgen in de bediening en de montage. Het doek zelf is uiteraard het belangrijkste. Het doek bepaalt hoe de beelden worden weergegeven, en hoe de kwaliteit hiervan wordt weergegeven. Is er goed omgevingslicht aanwezig? Is de positie goed geregeld? Deze aspecten zorgen voor het ultieme beeldkwaliteit. De eigenschappen van een projectiedoek worden weergegeven middels reflectiewaarde, ook wel gain genoemd. Een kijkhoek is een hoek waarbij wordt gemeten tot welke graad het beeld duidelijk zichtbaar is. Hoe verder je van de kijkhoek afzit hoe onduidelijker het beeld wordt. Er zijn diverse projectieschermen verkrijgbaar: Een diffuus, reflectief, Retro-Reflectief, diffuus transmissive en een matwitte doek.

Samsung Flip technologie


De Samsung flip is een voorbeeld van een interactief projectiescherm. De samsung flip is krachtig en eenvoudig. Het scherm wordt geleverd met een speciale pen, het doek kan hierdoor beschreven worden. Er zijn zelfs modellen waarbij geschilderd kan worden op het doek, door middel van een speciale kwast. Het doek beschikt daarnaast over sensoren, deze worden geactiveerd zodra u langs het scherm loopt. Het scherm kan gedeeld worden, ook via livestream. Tevens zijn er versies waarbij de meegeleverde standaard zorg draagt voor eventuele verplaatsingen van het scherm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *