Hoe draai je de deur van je 19 inch serverkast om?

Serverkasten worden veel gebruikt tegenwoordig omdat er veel netwerken zijn die zelf beheerd worden. Veel grote bedrijven en instellingen hebben hun eigen netwerk en dat hebben zij dan ook in hun eigen beheer. Als je de keuze hebt gemaakt of je een serverkast nodig hebt of een patchkast dan kun je nog tegen het probleem aanlopen dat de deur onhandig open gaat. Je kunt dit eenvoudig aanpassen bij je 19 inch serverkast en hieronder lees je hoe je dat doet. Eigenlijk heb je namelijk alleen een schroevendraaier nodig en geldt deze standaard tips voor elke kast. 

Wat kun je met een serverkast?

In theorie zit er een verschil tussen een server- en een patchkast. Praktisch gezien worden ze vaak voor hetzelfde gebruikt en worden de namen door elkaar heen gebruikt. Als je naar het doel van de kast kijkt dan gaat het om een patchkast echt voor het maken van verbindingen en die structureren. Een 19 inch serverkast daarentegen is echt om je servers, back-up schijven, switches, etc. te plaatsen en te structureren. Er worden ook verbindingen gelegd in die kast, maar dat is niet het hoofddoel. 

Stappenplan hoe je de deur van een 19 inch serverkast omdraait

Als je de 19 inch serverkast plaatst kan je tot de conclusie komen dat de scharnieren aan de verkeerde kant zitten. Zo kun je bijvoorbeeld de kast niet eenvoudig openen omdat je steeds in de hoek moet kruipen bij de muur in plaats van dat de deur open gaat naar de muur toe. 

De eerste stap is om de deur van de serverkast te openen. Dit doe je door het sleutelgat in te drukken. Als de kast nog op slot zit moet je hem eerst met de sleutel open maken. Zo springt de handgreep naar buiten en kun je de kast openen. 

Doe vervolgens de deur open en dan zal je zien dat hij aan de boven- en onderkant met borgpennen is bevestigd. Je kunt deze pennen eruit drukken door de bovenste pen neerwaarts te duwen en de onderste pen naar boven te duwen. Zo komt de deur los van de serverkast. 

Draai vervolgens de deur ondersteboven, oftewel 180 graden om. Zo komt hij in de nieuwe – juiste – positie. Op de onderste borgpen zit een kunstof ringetje, deze moet je eraf halen en omruilen met de bovenste borgpen. Deze kunststof ring moet altijd geplaatst worden aan de onderzijde van de deur die draait. 

Je kunt nu de kastdeur terugplaatsen en met de borgpennen vastzetten in omgekeerde volgorde zoals je deze los hebt gehaald. Dus de onderste borgpen moet je naar beneden erin duwen en de bovenste borgpen moet je naar boven erin duwen. Nu zit de deur op de juiste positie en blijft het veranderen van de handgreep nog over. 

Aan de binnenzijde van de deur van je 19 inch serverkast zit een metalen plaatje met schroeven. Je kunt deze schroeven losdraaien en ook deze precies 180 graden draaien zodat het slot goed staat. In sommige gevallen kan je beter voor een 10 inch serverkast kiezen om problemen met de ruimte te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *