Hoe kies je de juiste kantoorprinter?

Een goede kantoor printer is van essentieel belang voor een soepel werkproces. Of je nu werkzaam bent in een kleine werkomgeving of juist in een groot bedrijf, er zijn een aantal dingen waar je over moet nadenken om de juiste kantoorprinter te kiezen. In dit artikel verstrekken wij waardevolle adviezen en nuttige tips die je kunnen helpen om de beste printer te kiezen voor jouw kantoor.

Functionaliteit

De eerste en meest cruciale factor om te overwegen bij het kiezen van een refurbished printer is de functionaliteit. Het is goed om te bepalen welke functies voor jouw kantoor van belang zijn. Als je veel papierwerk hebt dat je wilt scannen, moet je kiezen voor een printer met een ingebouwde scanner. Of als je veel foto’s of afbeeldingen afdrukt, dan wil je een printer met een hoge resolutie.

Snelheid en volume

Een andere factor om te overwegen is de snelheid en het volume van de printer. Als je een klein kantoor hebt met slechts een paar medewerkers, dan is een printer die maximaal 20 pagina’s per minuut kan printen voldoende. Maar als je een groot bedrijf hebt met veel medewerkers en er dagelijks honderden documenten worden geprint, dan wil je kiezen voor een printer die meer dan 50 pagina’s per minuut kan printen.

Kosten per pagina

Een printer aanschaffen is één ding, maar de kosten van het gebruik van de printer zijn ook iets om te overwegen. Het is verstandig om te kijken naar de kosten per pagina, omdat dit een goede indicator is van de totale kosten van het gebruik van de printer op de lange termijn. Over het algemeen zijn laserprinters duurder in aanschaf dan inkjetprinters, maar hebben ze een lagere kostprijs per pagina.

Connectiviteit

Tegenwoordig is connectiviteit van groot belang bij het kiezen van een printer. Het is daarom van belang om te overwegen hoe de printer aangesloten zal worden op het netwerk en hoe deze kan worden bediend. Sommige printers bieden de mogelijkheid om draadloos te printen, terwijl andere printers alleen via een bekabelde verbinding kunnen worden aangesloten. Bovendien moet je controleren of de printer compatibel is met de besturingssystemen van de computers binnen het kantoor.

Ondersteuning en onderhoud

Een printer is een goede investering en het is daarom nodig om te kijken naar de ondersteuning en het onderhoud dat wordt geboden door de fabrikant. Zorg ervoor dat je kiest voor een printer met goede klantenservice en technische ondersteuning. Daarnaast is het belangrijk om te overwegen hoe gemakkelijk de printer is om te onderhouden. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat de printer eenvoudig schoon te maken is en dat vervangende onderdelen gemakkelijk verkrijgbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *